June 28, 2011

Before and After!

Hello-

2011 has been quite a whirl wind! I have had a wonderful year so far with some very exciting projects that have kept me quite busy. In addition, I was named “Hot Rising Talent” by Home & Design Magazine. I am so honored to be included in this great publication. I thought it would be fun to share new pictures of a project that I completed last year and recently had professionally photographed. I included “before” pictures to show the total transformation of a traditional Queen Anne Victorian residence into a fresh casual home suitable for a young family. The project was a blast to work on and I am excited to show you the results!

Previously the Entry Hall had burgundy walls, no overhead lighting and an awkward layout. I papered the walls in a soft linen backed paper, converted a functionless vestibule into a new coat closet, designed a custom lighting plan and furnished the space with a combination of custom and retail furnishings.

After:

The Kitchen had great bones but needed help living up to its potential. The cabinets had great shape but were painted in a beige strie that was chipping. The countertops were in a matching beige stone with a dated edge profile. I painted the cabinets bright white, installed new marble countertops and painted a custom stripe on the floor. A fun oversized light fixture over the central island was the finishing touch for the transformation.

After:

The Living Room had canary yellow walls and design details that did not match the architecture of the home. I enclosed the awkward opening over the fireplace and removed light boxes that broke up the walls. By painting the walls, adding overhead lighting and custom millwork to accommodate a large book collection, the room was transformed into an approachable and light filled living space for family of six.

The finished product!

The Family Room was previously used as the formal dining room. The client did not want to dedicate such a large space to entertaining. Once again, the room was dark and dreary. I painted the walls a neutral color, installed wall to wall sea grass and custom lighting. In the corners of the room I converted a corner cupboard into a desk for the client and designed a matching desk on the opposite wall for the children.  New upholstery, coupled with a combination of contemporary tables and antique chests give the room a unique and comfortable aesthetic.

I hope you enjoy these. If you would like help with your home please contact me at mmeyer@meyerinteriors.com.

2 Responses to “Before and After!”

  1. prolix

    It such wonderful house in world.. I can't take eyes from this houses for an hours…
    I loved ur Interior Decorating of ur house for all room are simply nice and good to see……..

    Houses in Australia

    Reply
  2. prolix

    It such wonderful house in world.. I can't take eyes from this houses for an hours…
    I loved ur Interior Decorating of ur house for all room are simply nice and good to see……..

    Houses in Australia

    Reply

Leave a Reply

  • (will not be published)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>